5 tipů, jak fotit fotografie na telefon

Naaranžovat kompozici, nasvítit, nastavit kameru, zmáčknout spoušť… Proces focení se za pár let rapidně zrychlil a nyní si každý člověk vlastnící chytrý telefon může vyfotit fotografii do jedné vteřiny. Ovšem i u tohoto typu focení se můžete zlepšovat, a my vám ukážem, jak na to.

Na konci článku taky najdete slevový kód na 50% slevu na všechny naše fotoobrazy. 🤩

1. Správný úchop

Telefon je oproti zrcadlovce lehčí a jednodušší na ovládání, ovšem je důležité ho správně uchopit. Telefon chytněte oběma rukama a pokrčte lokty, pokud potřebujete větší stabilitu, opřete se lokty o břicho.

2. Vyhněte se digitálnímu zoomu

Pokud to jde, při focení nepřibližujte lupou na displeji telefonu. Kazí to kvalitu fotky a vy ve výsledků budete mít pár nekvalitních pixelů, které se budou tvářit jako fotka. Místo toho radši k focenému objektu přijďte trochu blíž a vyfoťte ho.

3. Kompozice

Hlavní objekt ve fotografii by neměl být na středu, proto se ho snažte umístit v fotografie. Horizont umístěte v třetině horní či dolní části fotografie.

4. Mřížka

Stejně jako u zrcadlovky dodržujte pravidla kompozice. S tím vám v telefonu pomůže mřížka, kterou můžete zapnout v nastavení.

 

Jak zapnout mřížku v iphonu?

Nastavení -> Fotoaparát -> Mřížka

Jak na androidu?
Fotoaparát -> Nastavení -> Dělící čáry

5. Nenechte své fotky v telefonu

V galerii vaše oblíbené fotky brzo zapadnou mezi tunou dalších. Vytiskněte si vaše oblíbené zážitky na naše fotoplátna a mějte tak své vzpomínky na očích.

Požijte kód JELETO/050, získáte 50% slevu na naše fotoobrazy a nenecháte tak své fotky zapadnou v galerii vašich telefonů. 

Doufáme, že se vám článek líbil a tipy využijete.

RYCHLÝ KONTAKT:
info@tiskni-online.cz

na Váš email odpovíme v nejkratším možném termínu, nejpozději do 48 hodin

Copyright © 2013-2022 Tiskni online, s.r.o. – Všechna práva vyhrazena